У колишнього високопоставленого чиновника виявили 1 млн євро на закордонних рахунках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У колишнього високопоставленого чиновника виявили 1 млн євро на закордонних рахунках

Кримінал
1277
Генеральна прокуратура України (ГПУ) встановила наявність у колишнього високопоставленого чиновника, який перебуває під слідством, банківського рахунку в одній з країн Західної Європи на суму близько 1 млн євро.
"Генеральна прокуратура України встановила наявність у колишнього українського державного високопосадовця, який перебуває під слідством у кримінальній справі, банківського рахунку в іноземній державі, на якому він накопичував незаконно отримані в Україні гроші і розпоряджався ними на власний розсуд", - йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури в понеділок, 19 березня.
За міжнародним запитом Генпрокуратури компетентні органи однієї з країн Західної Європи виконали процесуальні дії, за результатами яких підтвердили наявність у банківській установі цієї країни зазначеного рахунку (близько 1 млн євро) і заарештували цей рахунок.
Генпрокуратура буде вживати необхідних міжнародно-правових заходів щодо повернення цих коштів Україні, підкреслюється в повідомленні.
В повідомленні не вказано прізвище колишнього чиновника.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генпрокуратура отримала санкцію суду на розкриття банківської таємниці в рамках кримінальної справи проти директора Державного центру зайнятості України, підозрюваного в отриманні великого хабара.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас