Єфремов: На соцініціатіви Президента до кінця 2012 р. буде знайдено 14 млрд грн бюджетних коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єфремов: На соцініціатіви Президента до кінця 2012 р. буде знайдено 14 млрд грн бюджетних коштів

Казна та Політика
213
До кінця 2012 р. з різних джерел на реалізацію соціальних ініціатив Президента в бюджет надійде 14 млрд грн. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив голова парламентської фракції Партії регіонів (ПР) Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Для того, щоб ці ініціативи втілити в життя, нам необхідно 25-26 млрд грн. Більш точний підрахунок зараз триває. 10 млрд грн на іпотеку і 15-16 млрд грн - на рішення інших питань... За січень і лютий держава додатково отримала до бюджету від того, що заплановано.., 2,2 млрд грн, плюс ми додатково отримали в пенсійний фонд від того, що заплановано, 1 млрд грн і 0,3 млрд ми отримали додатково ще в інші фонди. Тобто всього 3,5 млрд грн. Якщо це транспортувати на... весь рік, то виходить, що ми додатково в цьому році можемо розраховувати на прихід близько 14 млрд грн", - сказав Єфремов.
Він зазначив також, що на сьогоднішній день фахівці працюють над можливістю мінімізації втрат державного бюджету від різних корупційних схем, а також налагодженням системи роботи митниці "щоб не було проблем, які там є сьогодні і щоб всі вантажі розмитнювали, і наповнювався за рахунок цього державний бюджет".
Також Єфремов зазначив, що цього року зекономлені кошти, які планувалося витратити на проведення Євро-2012, "можуть бути взяті на реалізацію соціальних ініціатив" Президента. За словами парламентарія, минулого року на потреби Євро було витрачено 24 млрд грн.
"При таких доходах до державного бюджету у нас інфляційна спіраль розкручуватися не буде", - зазначив Єфремов.
Нагадаємо, 15 березня Президент України Віктор Янукович доручив уряду забезпечити підготовку та внесення на розгляд Верховної Ради законопроектів, що стосуються змін до держбюджету-2012 та деяких інших законодавчих актів. 17 березня повідомлялося, що Янукович дав старт кампанії з наведення порядку в митній політиці, а річний план Держмитниці зі зборів податків збільшено на 7 млрд грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас