За перевірку українського сиру взялись американські спеціалісти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За перевірку українського сиру взялись американські спеціалісти

Аграрний ринок
399
Зразки сирів деяких українських виробників проходять інспектування за кордоном на вміст жирів рослинного походження. За попередніми даними перевірок спеціалістами США, пальмова олія в українських сирах не виявлена. Про це сказав перший заступник голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Володимир Горжеєв.
"На сьогоднішній день вже досліджено понад 280 зразків сиру на вміст жирів рослинного походження, і позитивних результатів у цих зразках ми не знаходимо. Крім того, два сорти сиру - Король Артур і Сметанковий - направили в лабораторію штату Колорадо в США. Поки попередньо американські фахівці теж не виявили пальмову олію", - зазначив представник відомства.
Він також додав, що на сьогоднішній день між Україною і Росією налагоджений діалог для вирішення ситуації щодо заборони ввезення українських сирів на територію РФ. В даний час проводяться перевірки робочими групами обох країн, після закінчення яких український експорт буде відновлений. Триває обмін документами і підготовка до перевірок українських заводів російськими інспекторами.
Як повідомлялося, Росспоживнагляд мав намір 19-30 березня проінспектувати декілька сироробних підприємств України. Однак, за словами глави Держспоживстандарту РФ Геннадія Онищенка, перевірка відкладена.
Нагадаємо, 18 березня стало відомо, що фахівці Росспоживнагляду в понеділок, 19 березня, не поїдуть в Україну для інспекції підприємств, які збираються поставляти сир в РФ. Сталося це з вини України, вважає головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас