Держдума РФ на цьому тижні має намір ратифікувати угоду про зону вільної торгівлі СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держдума РФ на цьому тижні має намір ратифікувати угоду про зону вільної торгівлі СНД

Казна та Політика
136
Держдума на цьому тижні має намір ратифікувати угоду про зону вільної торгівлі (ЗВТ) СНД, підписану в жовтні 2011 р. Про це повідомив журналістам спікер Держдуми Сергій Наришкін за результатами засідання Ради Думи. "Угода створює умови для повноцінного функціонування зони вільної торгівлі, для розширення і поглиблення інтеграційних процесів на просторі СНД", - пояснив Наришкін.
Нагадаємо, 7 лютого 2012 р. комітет Держдуми з бюджету і податків схвалив ратифікацію договору про зону вільної торгівлі СНД. Документ був підписаний в Санкт-Петербурзі 18 жовтня 2011 р., а 23 листопада Президент РФ Дмитро Медведєв вніс його на ратифікацію до Держдуми.
Договір покликаний забезпечити необхідні умови для повноцінного та ефективного функціонування зони вільної торгівлі на просторі СНД і створити сприятливі умови для подальшого поглиблення інтеграції на основі норм Світової організації торгівлі (СОТ), йдеться в пояснювальній записці до документа. Після ратифікації він замінить низку нині чинних між державами - учасниками СНД угод про вільну торгівлю.
Договором про зону вільної торгівлі, в числі іншого, обумовлюються правила вирішення суперечок, що служить інструментом для примусу сторін, які порушують домовленості, до виконання своїх зобов'язань і є однією з відмінностей даного договору від інших угод, які діють на просторі СНД.
Крім того, поряд з положеннями про скасування імпортних мит договором передбачаються зобов'язання сторін, що гарантують недискримінаційне застосування правил нетарифного регулювання, надання національного режиму, а також відповідні світовій практиці правила субсидування.
Договір підписали вісім країн: Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Молдова, Росія, Таджикистан і Україна.
Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради (ВР) Володимир Литвин заявляв, що ВР і Кабмін готують до одночасної ратифікації договір про ЗВТ з країнами СНД.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас