Чергові збори Української Біржі Проектів "STARTAP.UA" - ставки зроблені! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чергові збори Української Біржі Проектів "STARTAP.UA" - ставки зроблені!

641
15 березня 2012 року Українська Біржа Проектів "STARTAP.UA" провела черговий аукціон інвестпроектів. Інвестори розглянули п'ятнадцять інвестиційних ідей, серед яких були як startup-проекти, так і працюючі бізнеси.
Першою розпочала роботу "Секція венчурних інвестицій", в якій було представлено сім інвестиційних проектів: "Експорт натурального українського меду" - розширення діяльності компанії, що займається експортом меду до Росії, "Органічне сільське господарство" - розвиток чинного агрокомплексу, виробництво органічного молока, кисломолочної продукції і органічного м'яса; "Інфаркт-Інсульт Центр" - створення приватного вертикально інтегрованого медичного центру для лікування кардіо-церебральної судинної патології; "Комплексне рішення з обслуговування інтернет-комерції", "Медовий бізнес" - розширення діяльності компанії, що займається виробництвом і реалізацією продукції бджільництва, і створення вертикально-інтегрованого агрохолдингу національного масштабу з власною мережею збуту; "Перша Дитяча Академія" - розширення діяльності мережі центрів раннього розвитку, відкриття нових дошкільних закладів в обласних центрах України.
Після кави-брейка підприємці представили ще вісім ідей із секції "Startup-проектів", серед яких: "Програмне забезпечення для туристичного бізнесу", "PROBKA" - виробництво готових наборів продуктів харчування в спеціальній коробці; "WiFi" - створення оператора бездротового доступу до інтернету за технологією WiFi для масового підключення споживачів, що знаходяться в зоні покриття, без покупки будь-яких додаткових пристроїв; "E-publicana" - сервіс, який надасть можливість для видавництв створювати інтерактивні мультимедійні матеріали для планшетних комп'ютерів; "Розважальний додаток для iOS і Android", "Художній фільм про Київ" та ін.
Проекти презентувалися в двох часових форматах. Презентації першого формату тривали 10-ть хвилин, сім з яких відводилося безпосередньо на презентацію і три - на запитання присутніх. В презентаціях другого формату на виступ і запитання відводилося по 3 хвилини. Під час фуршету, де всі зібралися після офіційної частини, автори ідей проектів мали можливість поспілкуватися з інвесторами вже в неформальній обстановці.
Вперше на заході було присутнє висококваліфіковане журі, яке очолили: керуючі партнери компанії "EastLabs" - Евелін Бучацький і Ольга Белькова; президент Українського аналітичного центру - Олександр Охріменко; глава українського офісу Фонду Прямих Інвестицій "Abris Capital Partners" - Святослав Самко, інвестиційний менеджер в "ICON Private Equity" - Світлана Спіцька, Партнер регіонального Інституту Стратегії Блакитного Океану Східної Європи і Центральної Азії - Павло Шеремета.
Так, результати анкетування показали, що найбільш цікавим проектом в секції "Венчурних інвестицій" став проект "Перша Дитяча Академія", друге і третє місця посіли відповідно "Інфаркт-Інсульт Центр" і "Комплексне рішення з обслуговування інтернет-комерції". Це було одностайне рішення журі та глядацької аудиторії.
Що стосується секції "Startup-проектів", то тут думки трохи розійшлися. Журі виділило проекти "PROBKA", "Розважальний додаток для iOS і Android" і "Програмне забезпечення для туристичного бізнесу" - перше, друге і третє місця відповідно.
На думку глядацького залу, кращим все ж був проект "Розважальний додаток для iOS і Android", друге і третє місця - "PROBKA" і "Wi-Fi".
Традиційно до заходу фахівці Біржі підготували "Каталог інвестиційних проектів". Тут зібрана найактуальніша інформація про найцікавіші, інвестиційно-привабливі проекти України. У каталозі представлені як проекти-стартапи, так і існуючі бізнеси, яким необхідні кошти на розвиток. Нагадаємо, що на даний момент видання є унікальним і єдиним в Україні.
Про те, що зустріч пройшла більш ніж успішно, свідчила атмосфера в залі після офіційної частини. Проектів, які б не зацікавили інвесторів, не було. Тому відразу ж сформувалися "команди" складом "автор ідеї/власник проекту - інвестори". Детальне обговорення проектів, пропозиції інвесторів, усні домовленості - це результати зборів Української Біржі Проектів "STARTUP.UA".
Чергові збори Біржі не за горами. Генеруйте нові, цікаві ідеї, починайте роботу з Українською Біржею Проектів - і Ваш успіх в бізнесі не змусить себе чекати!
За матеріалами:
Стартап.юа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас