Нафта дорожчає на даних щодо обсягів видобутку у Саудівській Аравії у січні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на даних щодо обсягів видобутку у Саудівській Аравії у січні

Енергетика
226
Світові ціни на нафту збільшуються після того, як стали відомі дані щодо обсягів видобутку сировини Саудівською Аравією в січні поточного року, свідчать дані торгів.
Вартість квітневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8:42 зросла на 0,26 долара, або на 0,24% - до 107,32 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,12 долара, або на 0,1% - до 125,93 долара за барель.
Саудівська Аравія збільшила в січні нафтовидобуток на 0,6% - до 9,87 млн барелів на день. Обсяг експорту зріс на 2% і досяг позначки 7,5 млн барелів на день. Цифра більш ніж втричі перевищує аналогічний показник другого за обсягом постачальника ОПЕК - Ірану, який експортував 2,3 млн барелів на день в січні.
Позитивом ринки продовжують відігравати дані щодо темпів інфляції в США в лютому, особливо щодо цін на пальне та енергоресурси. Так, ціни на пальне збільшилися відразу на 6% після зростання на 0,9% місяцем раніше. Енергоносії в цілому подорожчали на 3,2%, хоча в січні зростання було більш скромним - всього на 0,2%. Такі дані інвестори розцінюють як свідчення зростаючого попиту.
"Економіка США демонструє зростання, хоча поки і помірне. Прогнози продовжують поліпшуватися", - вважає головний ринковий аналітик CMC Markets у Сіднеї Рик Спунер, слова якого наводить агентство Bloomberg.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас