Томенко просить Януковича розібратися, чому влада відбирає гроші у вчителів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко просить Януковича розібратися, чому влада відбирає гроші у вчителів

Казна та Політика
534
Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко звернувся до Президента України Віктора Януковича з приводу невідповідного соціального забезпечення педагогів у низці регіонів України.
Про це Томенко повідомив УНІАН.
За його словами, незважаючи на активну пропаганду в ЗМІ останніх соціальних ініціатив Президента щодо підвищення пенсій і виплати знецінених заощаджень, на практиці відбуваються зовсім інші речі.
"На практиці місцева влада робить рівно протилежні речі, пояснюючи це необхідністю оптимізації та економії коштів", - сказав Томенко.
За його словами, до нього звернулися педагоги з низки центральних регіонів України, які повідомили, що місцева влада робить все, щоб не виплачувати навіть ті кошти, які вже гарантовані законодавством.
Зокрема, зазначив Томенко, місцева влада дала вказівки кожній школі заощадити в цьому році від 10 до 15 тис. грн. Таким чином, за його словами, на кожному вчителі має бути зекономлено 700-1000 грн.
За словами віце-спікера, для цього вже сьогодні вчителям пропонують визначитися з кількістю днів відпустки, яку вони візьмуть за свій рахунок.
"Оскільки з цього питання немає сенсу звертатися в Міністерство освіти та уряд, я звернувся до Президента, щоб він розібрався з цим питанням", - сказав Томенко.
Він зазначив, що "в той час як глава держави обіцяє соціальні блага, частина українців живе в іншій країні, в якій вже сьогодні у вчителів відбирають їхні гроші".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас