Влада Єгипту очікує, що США розблокують надання країні 1,3 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Єгипту очікує, що США розблокують надання країні 1,3 млрд дол.

Казна та Політика
83
Представники єгипетської влади очікують, що Вашингтон розблокує надання Каїру допомоги в розмірі 1,3 млрд дол. Раніше кошти були заморожені в результаті конфлікту Єгипту і США через затримання активістів демократичних груп.
Конгрес схвалив виділення військової допомоги Єгипту загальним розміром в 1,3 млрд дол., однак державний секретар США Хілларі Клінтон має засвідчити, що єгипетські військові підтримують передачу управління країною цивільним властям. Закон, прийнятий в грудні 2011 р., також свідчить, що держсекретар може обійти це обмеження в інтересах національної безпеки.
Високопоставлені американські державні діячі та військові зробили кілька візитів до столиці Єгипту для переговорів з військовими, які правлять країною після повалення Хосні Мубарака в 2011 р.
"Ми очікуємо продовження американської допомоги Єгипту, тому що зв'язки між двома країнами важливі для регіону. Військова і економічна допомога Єгипту йде через американські оборонні та девелоперські компанії. Таким чином, американська допомога Єгипту вигідна обом державам", - заявив в інтерв'ю Reuters єгипетський представник, який бере участь у переговорах з американською стороною.
Він також додав, що американо-єгипетські переговори підкреслюють стратегічну стабільність у Єгипті та інтерес США до регіону.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас