Депутат від ПР: Україна може виторгувати для себе кращі умови членства в СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат від ПР: Україна може виторгувати для себе кращі умови членства в СОТ

Казна та Політика
180
Україна сьогодні може скористатися механізмами перегляду умов членства у Світовій організації торгівлі.
Про це сказав перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету, народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов, передає УНН.
"Україна вступала до СОТ за часів Ющенка поспішно. Традиційно ті країни, які готуються до такого кроку, погоджують умови договорів навіть по 5-10 років.
Наприклад, Китай отримав відстрочку за введення всіх правил на 10-15 років. А ми намагалися якомога швидше завершити цей процес, тому умови, які нам нав'язували інші країни, через дефіцит часу ми не змогли змінити. Сьогодні існують механізми перегляду цих умов, чим може скористатися наша країна", - зазначив Лук'янов.
За словами парламентарія, внесення пропозицій до умов членства в СОТ є постійно діючим механізмом, який може використовувати Україна.
"Уряд використовує цей механізм для того, щоб виторгувати для українських виробників кращі умови діяльності на ринках", - додав Лук'янов.
Нагадаємо, перший заступник міністра економрозвитку і торгівлі Вадим Копилов зазначав, що Кабмін України має намір провести переговори з окремими країнами-членами СОТ про збільшення ввізних мит на низку товарів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас