Fitch: Угорщина зможе скоректувати свою політику для отримання коштів ЄС і МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Угорщина зможе скоректувати свою політику для отримання коштів ЄС і МВФ

Казна та Політика
112
Владі Угорщини вдасться вчасно розробити план скорочення дефіциту бюджету, який заслуговує довіри, в обмін на "страхувальне" фінансування від міжнародних кредиторів в особі Євросоюзу і МВФ, вважають експерти міжнародного рейтингового агентства Fitch.
В аналітичній записці вони зазначають, що такий розвиток подій, швидше за все, призведе до рішення Євросоюзу розблокувати для Угорщини 495 млн євро з фонду сприяння.
Передбачалося, що ці кошти країна отримає в 2013 році, проте раніше на цьому тижні європейська влада вирішила заморозити надання цих коштів через занадто великий дефіцит бюджету країни. При цьому країна все ще може отримати кошти - якщо надасть владі ЄС до 22 червня план зі скорочення дефіциту бюджету.
За оцінками агентства, 495 млн євро з фонду сприяння (0,5% від ВВП країни) не відіб'ються прямо на бюджеті Угорщини в 2013 році, проте їх заморожування стане ударом для економіки, так як у країни буде менше коштів для інвестицій.
"Наш базовий сценарій передбачає, що Угорщина визнає істотні вигоди від забезпечення для себе фінансової допомоги від МВФ і ЄС та надасть план з необхідними заходами скорочення дефіциту держбюджету вчасно, незважаючи на непередбачувану риторику і політику угорської влади, що спостерігається останнім часом", - йдеться в прес-релізі агентства.
Переговори Угорщини з ЄС і МВФ з питання надання країні фіндопомоги були припинені взимку у зв'язку з невдоволенням європейської влади змінами в конституції Угорщини, які встановлюють більший контроль уряду над Центробанком.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас