КДБ Білорусі порушило кримінальну справу відносно організаторів "МММ-2011" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КДБ Білорусі порушило кримінальну справу відносно організаторів "МММ-2011"

Кримінал
1571
Комітет державної безпеки (КДБ) Білорусі порушив кримінальну справу щодо організаторів фінансової піраміди "МММ-2011" в республіці. Як повідомили сьогодні в центрі інформації і громадських зв'язків (ЦІГЗ) КДБ, кримінальну справу порушено за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.233 Кримінального кодексу Білорусі (незаконна підприємницька діяльність).
"Попередньо об'єднавшись в керовану стійку групу для здійснення спільної злочинної діяльності, діючи від імені незареєстрованого у встановленому законом порядку на території Білорусі суб'єкта господарювання "МММ-2011", група осіб умисно здійснювала незаконну підприємницьку діяльність, пов'язану з отриманням доходу в особливо великому розмірі", - повідомили в КДБ.
За даними відомства, шахраями з метою систематичного отримання прибутку були залучені кошти громадян республіки, внесені в білоруських рублях і іноземній валюті на відкриті розрахункові рахунки в білоруських банках на умовах можливого збагачення вкладників від даних операцій.
За відомостями КДБ, виплата відсотків за внесками і повернення вкладених коштів з урахуванням обумовленої винагороди (виграшу) здійснювалися членами групи за рахунок залучення нових внесків (ставок) громадян, які навмисно вводяться в оману щодо законності та економічної доцільності здійснення подібних операцій.
З'ясувалося, що в результаті незаконної діяльності компанії "МММ-2011" втягнутими у фінансові махінації виявилися кілька тисяч громадян Білорусі, а зазначена група осіб отримала дохід в особливо великому розмірі - понад 500 млн біл. руб. (більше 62 тис. дол за курсом Нацбанку).
Напередодні співробітники КДБ затримали учасників злочинної групи в офісі, розташованому в центрі Мінська, в якому здійснювалися фінансові операції і проходили зустрічі з вкладниками.
Зараз на майно "МММ-2011" в Білорусі, банківські рахунки, оргтехніку накладено арешт. Проводяться слідчі дії. Білоруські оперативники працюють з правоохоронними органами і спецслужбами країн СНД.
Нагадаємо, 14 березня в Москві мировий суд заарештував на 5 діб творця фінансової піраміди МММ Сергія Мавроді за ухилення від виплати штрафу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас