Мінрегіон: Кредити за програмою "Доступне житло" в Україні отримають більше 10 тис. сімей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон: Кредити за програмою "Доступне житло" в Україні отримають більше 10 тис. сімей

Казна та Політика
1341
За попередніми оцінками Мінрегіону, у разі виділення коштів на реалізацію житлово-іпотечної ініціативи Президента, можливість отримати дешеві позики можуть мати більше 10 тис. сімей, в першу чергу - пільгових категорій, які потребують поліпшення житлових умов. Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" розповів міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.
"Для нас безумовний пріоритет - люди, які перебувають на обліку як такі, що потребують поліпшення житлових умов, пільгові категорії, молодь і пенсіонери. Це також окремі професійні категорії, перш за все, соціально значущі - сільські медики та вчителі. За попередніми розрахунками, в разі виділення коштів можливе вирішення житлової проблеми для понад 10 тисяч сімей. Інші критерії - ще в процесі розробки", - повідомив Близнюк.
За словами міністра, для старту програми можна акумулювати щонайменше 1 млрд грн, і в першу чергу Міністерство буде пропонувати задіяти недобудоване житло.
Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович заявив, що програма іпотечного кредитування в Україні "Доступне житло" запрацює вже з травня поточного року і буде надавати громадянам України кредити на житло не дорожче 2-3% річних на 10-15 років.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас