Тігіпко: У випадку виконання соцініціатив Януковича інфляції не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: У випадку виконання соцініціатив Януковича інфляції не буде

Казна та Політика
161
Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко запевняє, що в разі виконання соціальних ініціатив президента України Віктора Януковича інфляції в країні не буде.
"Ми додамо 16 мільярдів гривень, і якщо з цим буде уважно працювати Національний банк, ніякої інфляції не буде", - упевнений віце-прем'єр-міністр. За словами Тігіпка, українська економіка може дати додатково 14 мільярдів гривень на виконання соціальних доручень Януковича.
"Соціальні ініціативи, які запропонував президент, - це становить 16 мільярдів гривень. 14 мільярдів гривень, я там бачив за рахунок зростання економіки, ми можемо знайти в бюджеті Пенсійного фонду та в державному", - зазначив Тігіпко.
Нагадаємо, 7 березня на розширеному засіданні Кабінету міністрів Янукович доручив уряду збільшити мінімум на 100 гривень розмір пенсій 9 млн пенсіонерам, які вийшли на пенсію до 2008 року, забезпечити виплату в червні-грудні 2012 року 6 млн вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР компенсацій за знеціненими внесками у розмірі до 1 тисячі гривень, провести з квітня 2012 р. перерахунок страхових виплат інвалідам, які отримали травму на виробництві, зробити кроки з активізації програми доступного житла, запровадити європейський підхід до регулювання цін на ліки та низку інших заходів.
На думку першого заступника глави Адміністрації президента Ірини Акімової у зв'язку з соціальними ініціативами президента інфляція може вирости на 1,5%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас