Французького мільйонера заарештувати за ухилення від служби в Ізраїлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французького мільйонера заарештувати за ухилення від служби в Ізраїлі

465
Спадкоємець багатомільйонного статку Давид-Гі Лесюер був заарештований ізраїльською військовою поліцією за ухилення від військової служби.
25-річний Лесюер, що володіє подвійним французько-ізраїльським громадянством, проживав в Ізраїлі з 14 років разом з матір'ю. Коли йому прийшла повістка в армію, він отримав відстрочку від служби, оскільки його батько у Франції переніс інфаркт, після якого йому був потрібний догляд. Лесюер поїхав до батька і подав прохання про відмову від ізраїльського громадянства, так як не хотів числитися ухильником, передає Лента.ру.
Не отримавши ніякої відповіді з Ізраїлю, спадкоємець багатомільйонного статку відправився в США вивчати ділове адміністрування в одному з місцевих університетів. Проживаючи в Бостоні, він продовжував підтримувати Ізраїль, за що удостоївся запрошення в місцеве консульство на День незалежності своєї історичної батьківщини.
Після завершення навчання Лесюер повернувся до Ізраїлю і відразу відправився в місцевий аналог військкомату, щоб записатися до лав Армії оборони Ізраїлю. Однак там його жест не оцінили і, перевіривши документи, заарештували за підозрою в ухилянні від військової служби.
Адвокати Лесюера заявляють, що зрозуміти дії ЦАХАЛу їм дуже важко, оскільки їхній клієнт добровільно з'явився на збірний пункт, продемонструвавши, що ухилятися якраз не збирається.
В армії на це відповіли наступне: "Згаданий громадянин Ізраїлю був арештований після неявки на збірний пункт, незважаючи на вручену йому повістку. Про те, що він є ухильником, йому повідомили ще в 2007 році на зустрічі з офіцерами ЦАХАЛу".
Остаточне рішення у справі Лесюера буде винесено судом на наступному тижні.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас