Споживчі настрої в Україні погіршились у лютому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживчі настрої в Україні погіршились у лютому

Казна та Політика
372
Індекс споживчих настроїв (ІСН) в Україні погіршився в лютому, в порівнянні з січнем поточного року, на 5,8 пункту - до 76,7, повідомила компанія GfK Ukraine з посиланням на підсумки щомісячного дослідження.
"Спад відбувся, в першу чергу, за рахунок негативних очікувань щодо розвитку економіки країни протягом найближчого року: відповідний індекс втратив 10,3 пункту... Індекс доцільності здійснення великих покупок погіршився на 1,8 пункту до значення 75,1", - наголошується в повідомленні.
Крім того, в лютому погіршилися очікування українців щодо динаміки безробіття: відповідний індекс досяг рівня 134,7, що на 6,1 пункту вище від січневого показника.
Інфляційні очікування продемонстрували негативну динаміку: їх значення збільшилося на 3,3 пункту - до 186,8. Індекс девальваційних очікувань українців також погіршився, але незначно - на 0,1 пункту, до 121,1.
"Головною причиною падіння споживчих настроїв в лютому стали аномальні морози, які привели до загибелі значної частини посівів озимих, а також негативно позначилися на роздрібній торгівлі, в першу чергу, на відкритих ринках. Вони зумовили зменшення ІСН в селах на 10,5 пункту, перш за все, за рахунок індексу очікуваного розвитку економіки країни", - резюмується в повідомленні.
Індекс споживчих настроїв в Україні визначається на підставі вибіркового обстеження домашніх господарств країни. Під час дослідження опитуються 1 тис. осіб. у віці від 15 до 59 років.
GfK Ukraine - українська дослідницька компанія, входить до міжнародної дослідницької мережі GfK Group.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас