Хорошковський: Парламент повинен якомога швидше схвалити закон про біометричні паспорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський: Парламент повинен якомога швидше схвалити закон про біометричні паспорти

830
До кінця квітня органи державної влади України повинні забезпечити виконання вказівки президента України щодо прийняття актів, передбачених Планом дій щодо лібералізації ЄС візового режиму. Про це сьогодні, 15 березня заявив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський під час засідання Координаційного центру з виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України.
Він також звернув особливу увагу на необхідність ухвалення у Верховній Раді проекту закону про документи з біометричними даними та законопроектів у сфері боротьби з корупцією. "Введення біометричних документів для виїзду закордон є технічним завданням. З даного питання є чітка політична воля президента і доопрацьований з ЄС урядовий законопроект. Будь-які лобістські ігри з даного питання недоречні", - підкреслив перший віце-прем'єр.
Крім того, під час засідання були детально обговорені шляхи створення антикорупційного органу з урахуванням вимог ГРЕКО (Групи держав-членів Ради Європи з протидії корупції). Хорошковський дав доручення відповідним органам виконавчої влади щодо розробки компромісного законопроекту з цього питання.
Окрему увагу було приділено завершенню законодавчої роботи у сфері управління міграцією та удосконалення захисту персональних даних. Перший віце-прем'єр-міністр України дав доручення про винесення в найближчі дні на розгляд уряду Державної програми протидії торгівлі людьми.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас