Клюєв: На соціальні ініціативи Президента вистачить коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: На соціальні ініціативи Президента вистачить коштів

Казна та Політика
373
Частина соціальних ініціатив Президента України вже підкріплена достатньою кількістю коштів, що надійшли до державної скарбниці за перші місяці 2012 року. Про це сказав секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Клюєв, повідомили УНН в прес-службі чиновника.
"Ми чітко усвідомлюємо, що діяти можемо і повинні тільки в тих фінансових рамках, які задає реальний сектор економіки", - заявив він.
Клюєв повідомив, що додаткові доходи держбюджету серед іншого пов'язані з результатами системної роботи влади з наведення порядку на митниці. Він підкреслив, що мова йде про значні зусилля у боротьбі з корупцією і контрабандою, що призвели до збільшення платежів до державної скарбниці. Секретар РНБО повідомив, що перші місяці 2012 року показали непогану динаміку збільшення надходжень. За даними українських митників, зростання бюджетних надходжень по лінії цього відомства в 2011 році на 30 млрд грн або 38% було засновано на спрощенні та прискоренні митних процедур і поліпшенні загальної економічної ситуації.
Андрій Клюєв нагадав, що зростання загального товарообігу у минулому році склало близько 40 млрд дол. У той же час, за його словами, будуть враховуватися всі ризики, пов'язані як з можливим подальшим уповільненням зростання світової економіки, так і з іншими факторами.
Крім цього, за словами Андрія Клюєва, влада працює над забезпеченням додаткових механізмів для реалізації ініціатив Президента України. Він сказав, що на стадії розробки - низка економічних інструментів, які дозволять підвищити ефективність їх реалізації. Як приклад Секретар РНБО навів розробку механізму, який дозволив би вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР залишати свою компенсацію за внеском в розмірі 1 тис. грн на банківському депозиті на вигідних умовах, не забираючи ці кошти.
"Наше завдання не тільки відновити соціальну справедливість, яка була раніше порушена, коли тільки половина вкладників змогла повернути частину своїх заощаджень, а й дати серйозний імпульс для розвитку нашої економіки", - сказав Андрій Клюєв.
За його словами, дуже важливо зберігати баланс між зростанням соціальних стандартів і капітальними інвестиціями, які дають імпульс економічному зростанню в довго- та середньостроковій перспективі.
При цьому Андрій Клюєв додав, що суть соціальних реформ, пропонованих Президентом країни, полягає, в тому числі, і в прагненні до більш справедливого перерозподілу національного доходу.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас