Приріст державних фінрезервів КНР в 2012 році складе 1,5 трлн юанів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приріст державних фінрезервів КНР в 2012 році складе 1,5 трлн юанів

Казна та Політика
90
Зростання обсягу фінансових резервів в юанях, використовуваних владою Китаю для купівлі іноземної валюти та інших інвестицій, складе в поточному році 1,5 трлн, що вдвічі менше від середнього показника за останні п'ять років 3 трлн юанів, повідомляється в прес-релізі, розміщеному на офіційному сайті Промислового і комерційного банку Китаю (Industrial and Commercial Bank of China).
"Внутрішні і зовнішні умови для зростання курсу юаня помітно погіршилися за останні десять років", - відзначає директор з досліджень Інституту фінансів і банківської справи при Академії гуманітарних наук КНР Лю Юхуей, слова якого наводяться в релізі.
За його словами, обсяг резервів буде збільшуватися в поточному році, в середньому, на 150 млрд юанів щомісяця, хоча за останні п'ять років він ріс на 250-300 млрд юанів на місяць. У січні резерви збільшилися на 141 млрд юанів.
"На цьому тлі темпи зростання інвестицій в закордонні валютні активи можуть впасти в поточному році до 12% з 23% за останні кілька років", - додав Юхуей. У той же час, експерт не очікує різкого падіння котирувань китайської валюти, оскільки ЦБ країни задіє доларові резерви для підтримки юаня в разі потреби.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас