У рейтинг британської Times не потрапив жоден український вуз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У рейтинг британської Times не потрапив жоден український вуз

50
Жоден український університет не увійшов до щорічного рейтингу репутації світових ВНЗ World Reputation Rankings британської газети Times.
Рейтинг складений впливовим в світі освіти додатком газети Times - Times Higher Education - за участю інформаційної групи Thomson Reuters та служби вивчення громадської думки Ipsos Media. Щорічно останні вісім років вони публікують рейтинг світових вузів (World University Rankings) на основі рівня освітніх і дослідницьких програм, цитованості наукових статей, кількості іноземних студентів і фахівців і так далі. Але з 2011 року рейтинг репутації у професорського складу був виведений в окрему публікацію, повідомляє РИА Новости.
Репутаційний рейтинг складається на основі опитувань представників професійного співтовариства. В цьому році опитано було 17 тисяч 554 вчені - на 31% більше, ніж у минулому році.
Між тим, у рейтингу продовжують домінувати американські вузи, їх у сотні 44. На другому місці британські, які зменшили свою присутність в підсумковій таблиці на два університети, в порівнянні з минулим роком, і зараз представлені десятьма закладами.
Перша шістка за минулий рік не змінилася. Перше місце в рейтингу займає Гарвардський університет, за ним йде Массачусетський технологічний інститут. Трійку замикає найуспішніший в рейтингу британський університет - Кембриджський. Далі йдуть Стенфордський університет, Каліфорнійський університет в Берклі і, нарешті, Оксфордський.
Однак поки топ рейтингу не змінюється, укладачі таблиці відзначають іншу тенденцію, яка посилюється з кожним роком - "наступ" Сходу на Захід.
Після Штатів і Британії найбільш представлені в рейтингу Японія і Нідерланди - по п'ять вузів від кожної держави потрапили в сотню. Причому японська присутність здивувала експертів.
Нагадаємо, в осінньому рейтингу місце лідера зайняв Каліфорнійський технологічний інститут, змістивши Гарвард на другу позицію.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас