Запорізький завод феросплавів може зупинитися через підвищення тарифів на електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запорізький завод феросплавів може зупинитися через підвищення тарифів на електроенергію

Енергетика
340
ВАТ "Запорізький завод феросплавів" (ЗЗФ) може бути повністю зупинений в квітні цього року. Про це в середу, 14 березня, журналістам заявив голова правління ЗЗФ Павло Кравченко. За його словами, підвищення цін на електроенергію з 1 березня цього року призвело до того, що сьогодні підприємство працює практично у збиток.
"У березні ми змогли продовжити роботу тільки тому, що після підвищення ціни на електроенергію змогли домовитися із споживачами про адекватне підвищення ціни на нашу продукцію. Якщо в квітні НКРЕ (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики - Ред.) знову підвищить ціну на електроенергію, а ситуація на ринку феросплавів не дозволятиме підвищити нам ціни на свою продукцію, завод буде змушений зупинитися", - підкреслив Кравченко.
При цьому він зазначив, що на запитання, адресоване підприємством до НКРЕ про те, чи буде підвищуватися ціна на електроенергію в квітні цього року, відповіді отримано не було.
Разом з тим голова правління ЗЗФ уточнив, що в разі збереження нинішніх цін на електроенергію завод планує виробити близько 220 тисяч тонн феросплавів протягом цього року, що близько до рівня виробництва 2011 року. "Але досягти цих обсягів виробництва ми зможемо тільки в тому випадку, якщо буде запущено четвертий цех ЗЗФ, який сьогодні простоює. Однак для цього цех №4 повинен отримувати електроенергію за тарифом 1-го класу споживання, для чого, в свою чергу, заводу повинна бути передана в оренду або продана підстанція Ф-2", - уточнив керівник підприємства.
Він також зазначив, що заводу сьогодні дуже складно вести переговори з зарубіжними замовниками. "Знаючи про наші проблеми, закордонні споживачі не впевнені в тому, що ми зможемо виконати договірні зобов'язання. Зрозуміло, що в таких умовах вести розмову про укладення контрактів дуже важко", - сказав Кравченко.
ПАТ "Запорізький завод феросплавів" - один з найбільших в Європі виробник феросплавів. Єдиний в СНД комбінат, що виплавляє широкий сортамент марганцевих і кременистих феросплавів, металевий марганець. Входить до Української асоціації виробників феросплавів. Частка внутрішнього ринку в постачаннях ЗЗФ становить 30-35%. Продукція експортується в країни СНД, Європейського Союзу, Азії та Африки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас