Мавроді заборгував обманутим вкладникам понад 4 млрд рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мавроді заборгував обманутим вкладникам понад 4 млрд рублів

1717
У московських судових приставів є майже 1900 виконавчих проваджень щодо засновника скандально відомої піраміди МММ Сергія Мавроді на суму понад 4,2 млрд рублів, повідомили в прес-службі столичного управління ФССП РФ.
"На сьогоднішній день в Хамовницькому районному відділі судових приставів стосовно Мавроді є 1893 виконавчі провадження", - сказав співробітник прес-служби в середу ввечері "Інтерфаксу".
За його словами, "Мавроді заборгував обманутим вкладникам понад 4,2 млрд. рублів".
"Виконавчі документи стосовно боржника продовжують надходити до відділу судових приставів", - додав представник УФССП.
Раніше в середу прес-секретар Хамовницького суду Дар'я Лях повідомила, що суд заарештував Мавроді на п'ять діб за несплату штрафу в 1 тис. рублів.
"Постановою мирового судді Хамовницького суду столиці стосовно Мавроді винесено адміністративне покарання у вигляді арешту на п'ять діб за несплату штрафу", - сказала Д.Лях "Інтерфаксу".
За її словами, згідно з матеріалами, що надійшли від судового пристава, Мавроді протягом тривалого часу не виплачував штраф у розмірі 1 тис. рублів.
У прес-службі УФССП уточнили, що санкція була призначена в жовтні 2011 року відповідно до ст. 17.14 КоАП РФ (невиконання законних вимог судового пристава-виконавця).
"Мавроді постанову не оскаржив, штраф не сплатив", - сказав співробітник прес-служби.
Між тим представник суду повідомила, що "в даний час у провадженні мирового судді перебуває 10 аналогічних справ стосовно Мавроді".
Засновник скандально відомої фінансової організації "МММ" Мавроді на початку січня 2011 року оголосив про створення нової міжнародної фінансової піраміди "МММ-2011 - "Мы Можем Многое".
"Це піраміда, якщо вам так подобається це слово. У тому сенсі, що система замкнута. Ніяких зовнішніх надходжень немає. Тільки гроші самих учасників системи, якими вони обмінюються між собою як фізичні особи", - йшлося в інтернет-блогу С.Мавроді.
21 січня Експертна рада з розвитку конкуренції на фінансових ринках Федеральної антимонопольної служби (ФАС), засідання якої пройшло спільно з Федеральною службою з фінансових ринків (ФСФР) визнала схему "МММ-2011" Мавроді фінансовою пірамідою. 4 лютого ФАС направила цей висновок до МВС. Служба також передала в МВС дослідницьку роботу на наявність фінансової піраміди в схемі і математичне дослідження моделі "МММ-2011".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас