Президент Chevron розкритикував Обаму за подорожчання палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Chevron розкритикував Обаму за подорожчання палива

Енергетика
220
Президент американської нафтової компанії Chevron Джон Уотсон розкритикував президента США Барака Обаму за зростання цін на бензин, оскільки за необхідних заходів влади різкого подорожчання палива можна було б не допускати.
Президент Chevron попросив владу США надати нафтовим компаніям для розвідки і видобутку більше територій країни, в тому числі і на шельфі, а також запропонував прискорити видачу дозволів на буріння і припинити підвищення податків на енергетичний сектор. "Мені важко бачити, що всі зусилля уряду спрямовані не на зростання пропозиції на паливному ринку, а на підвищення цін на бензин", - заявив він.
При цьому Уотсон відзначив, що на даний момент його компанія змушена платити у вигляді податків 43% від вартості видобутої нею нафти в США. Він також підкреслив, що енергетична галузь є найбільшим платником податків в країні, і змушувати її платити більше несправедливо.
"Ми є третім в світі за обсягами видобутку нафти і найбільшим споживачем. Ви впевнені, що зробили все, щоб ефективно використовувати наші ресурси?", - звернувся він до уряду країни.
Як повідомив глава Chevron, його джерела на ринку пророкують зростання цін на бензин в США найближчим часом до $4 за галон.
Нагадаємо, з початку року ціни на бензин на оптовому ринку США зросли на 53% - до $3,83 за галон, що стало рекордним показником. Вартість палива в країні зростає слідом за цінами на нафту, які підвищуються на світовому ринку з причини економічних санкцій ЄС і США щодо Ірану, серед яких ембарго на постачання нафти з цієї країни.
Між тим, Обама на початку березня оголосив, що нафтові компанії будуть позбавлені частини податкових пільг і запропонував збільшити прибуткові ставки податків для компаній, що добувають нафту і газ, щоб компенсувати заплановане зниження податків на доходи корпорацій.
Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що США просять Саудівську Аравію підвищити видобуток нафти через санкції на іранську нафту. Між тим, в Goldman Sachs упевнені, що в найближчі два роки ціни на нафту будуть тільки підвищуватися.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас