У Криму планують впровадити систему класифікації пляжних територій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму планують впровадити систему класифікації пляжних територій

214
В АРК планується впровадити систему класифікації пляжних територій в залежності від переліку послуг, що надаються та якості пляжного сервісу.
Як повідомляє в середу Головне управління інформаційної політики Ради міністрів автономії, відповідний проект був презентований на республіканській нараді з питань підготовки пляжних територій півострова до курортного сезону-2012, що пройшла під керівництвом кримського прем'єра Анатолія Могильова.
Розробниками проекту виступили міністерство курортів і туризму Криму та Асоціація орендарів і користувачів пляжів "Крим-пляж".
Запропонована система передбачає проведення оцінки пляжів на предмет наявності послуг пляжного сервісу, відповідності вимогам безпеки і екологічним нормам і т.д.
За підсумками оцінки пляжам видаватимуться відповідні сертифікати з присвоєнням кримського "Блакитного прапора".
Проект передбачає впровадження 5-ти категорій пляжів по аналогії з готелями. Так, пляжі 1-2 категорій будуть пропонувати мінімальний перелік послуг: туалет, душ, кабіни для перевдягання. При цьому пляжі 3-ї, 4-ї і 5-ї категорії передбачають більш широкий спектр послуг: вони повинні бути оснащені web-камерами, Wi-Fi, водними атракціонами, спортивними майданчиками, пляжними кафе-барами і т.д.
Розробники проекту переконані, що впровадження такої класифікації дозволить скласти рейтинг пляжів Криму, забезпечити конкурентні переваги користувачам пляжів, які пройшли категоризацію, а також сприятиме збільшенню туристичного потоку.
Оцінку пляжних територій з присвоєнням категорії планується провести протягом чотирьох місяців. Повний список пляжів із зазначенням категорій буде розміщений на сайті Мінкурортів Криму.
Як було зазначено на нараді, подібні класифікації пляжних територій успішно впроваджуються в багатьох європейських країнах.
Голова Ради міністрів Криму Могильов підтримав даний проект, зазначивши, що впровадження класифікації пляжів буде сприяти підвищенню конкурентоспроможності пляжних послуг.
"Всім здравницям потрібно прагнути мати високу категорію пляжів. Наприклад, якщо турист з великим фінансовим ресурсом, який планує відпочинок в готелі Ялти, дізнається, що пляж має категорію 2 або 3, то він туди не поїде. Це буде стимулом для того, щоб пляж санаторію мав відповідний зовнішній вигляд і відповідну категорію", - зазначив А.Могильов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас