ЗМІ: Google проведе наймасштабніші зміни пошуку за всю історію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Google проведе наймасштабніші зміни пошуку за всю історію

1486
Корпорація Google має намір істотно змінити свою систему пошуку, щоб виправити недоліки сучасних технологій і зберегти свою домінуючу роль на ринку.
Так, у найближчі кілька місяців структура пошуку в Google зазнає значних змін: крім виведення як відповіді на запит списку з посилань на інтернет-ресурси, у верхній частині екрана будуть з'являтися цікаві факти на запитувану тематику і прямі відповіді на запитання, пише The Wall Street Journal.
Зміни пошукової політики, які є найбільш значними за всю історію компанії, можуть зачепити мільйони веб-сайтів, які залежать від поточного ранжирування в результатах пошуку Google. Одночасно це нововведення дає Google нові можливості для обслуговування рекламних оголошень, передає Взгляд.ру.
Нова формула пошуку Google не замінює діючу систему пошуку за ключовими словами, результат якого залежить від частоти їх повторення на веб-сторінці. Компанія радше прагне зробити пошук більш корисним і релевантним, для чого і був розроблений так званий "семантичний пошук", який пов'язує слова з їх фактичним значенням. Тобто, наприклад, якщо вбити в рядок пошуку "Озеро Тахо", то крім посилань на екскурсійні бюро, відгуки туристів і статтю в Вікіпедії Google виведе в топ базові дані про це озеро: його місце розташування, розміри, глибину, рівень вмісту солі у воді і так далі.
Google - найбільша пошукова система, що належить корпорації Google Inc.
Перша за популярністю серед пошукових систем, обробляє 41 млрд. 345 млн. запитів на місяць. Індексує більше 25 мільярдів веб-сторінок, може знаходити інформацію на 191 мові.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас