Пападемос: Греції треба ще багато зробити, щоб отримати кредити ЄС і МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пападемос: Греції треба ще багато зробити, щоб отримати кредити ЄС і МВФ

Казна та Політика
150
Греції належить зробити низку кроків, перш ніж вона зможе отримати другий пакет кредитів ЄС і МВФ, заявив в середу прем'єр-міністр країни Лукас Пападемос.
"Протягом наступних тижнів потрібно, щоб Греція багато зробила для виконання зобов'язань, які країна взяла на себе", - сказав Пападемос, слова якого навела його прес-служба. Зокрема, треба прийняти п'ять пакетних законів і дев'ять підзаконних актів, уточнив прем'єр. Греція зобов'язалася перед кредиторами істотно змінити законодавство, у тому числі провести структурні реформи і лібералізацію ринку праці, а також встановити сувору бюджетну дисципліну.
Грецький уряд формально схвалив у середу програму втілення в життя заходів, узгоджених з кредиторами. Остаточно кредитну угоду буде прийнято місцевим парламентом до початку квітня.
Пападемос привітав рішення країн єврозони, які схвалили в середу надання Греції фінансової допомоги в розмірі 39,4 млрд євро через Європейський механізм фінансової стабільності. Ці кошти стануть частиною 130-мільярдного пакета підтримки, який був узгоджений з ЄС в лютому - березні. Також грецький прем'єр висловив сподівання, що МВФ на завтрашньому засіданні погодиться надати країні 28 млрд євро в рамках другого кредитного пакета.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас