Президент Азербайджану розпорядився про видачу компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Азербайджану розпорядився про видачу компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР

596
Президент Азербайджану Ільхам Алієв підписав указ про видачу індивідуальних одноразових виплат вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР, які є громадянами країни, повідомляє ІА REGNUM.
Як повідомляє прес-служба глави держави, указ передбачає видачу індивідуальних одноразових виплат громадянам Азербайджану, які були до 1 січня 1992 року вкладниками колишнього Ощадбанку АЗРСР і до дати набрання чинності цим указом зберегли залишки на особистих рахунках в правонаступника цього банку ВАТ "Kapital Bank "(Капітал Банк), або їх наступникам.
Згідно з указом, видача індивідуальних одноразових виплат почнеться в червні 2012 року і завершиться до 31 грудня 2013 року.
Кабінету міністрів Азербайджану доручено протягом 15 днів розглянути спірні питання, що виникають при здійсненні виплат, та з метою здійснення спільного контролю за участю державних органів при Мінфіні Азербайджану створити спеціальну комісію, яка займатиметься цим питанням до завершення видачі виплат.
Міністерству фінансів доручено здійснити фінансування одноразових виплат з державного бюджету на основі замовлень Капітал Банку, а також висновків Спеціальної комісії.
Під час торішніх парламентських обговорень цього питання спікер азербайджанського парламенту Октай Асадов заявив про необхідність повернення цих внесків лише громадянам Азербайджану та недопущення їх відтоку в інші країни.
У зв'язку з цим газета "Азадлиг" писала про те, що причиною такого занепокоєння є той факт, що серед вкладників у азербайджанські банки в радянський період було 400 тис. вірмен і 120 тис. росіян.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас