Президент доручив Кабміну до літа внести у ВР законопроект про скасування пенсійного збору при купівлі авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент доручив Кабміну до літа внести у ВР законопроект про скасування пенсійного збору при купівлі авто

643
Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру, а також Міністерству соцполітики та МВС до червня поточного року внести на розгляд Верховної Ради законопроект про скасування сплати пенсійного збору (3%) при відчуженні транспортних засобів та впровадженні компенсаційного механізму наповнення Пенсійного фонду.
Це закріплено указом президента № 187 від 12 березня, яким затверджено Національний план дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки.
Крім того, згідно з документом, в рамках удосконалення порядку державної реєстрації та перереєстрації транспортних засобів В.Янукович доручив Кабміну до квітня поточного року забезпечити скасування окремої процедури зняття з обліку транспортних засобів при їх відчуженні, передбачивши пряму перереєстрацію з одного власника на іншого, що дозволить скоротити процедуру перереєстрації до однієї години.
Крім того, президент доручив скасувати обов'язкове пред'явлення транспортного засобу при перереєстрації авто у зв'язку зі зміною місця проживання, а також при відновленні втрачених або зіпсованих документів, проведення оцінки вартості транспортних засобів під час їх реєстрації.
Президент також доручив уряду передбачити низку заходів, які дозволять проводити реєстраційні процедури, а також отримання водійських прав незалежно від місця реєстрації (проживання) власника авто і від регіону реєстрації автомобіля.
Як повідомлялося, 13 лютого Кабмін затвердив нові правила реєстрації автомобілів в ДАІ, які суттєво спрощують цю процедуру. Зокрема, скасовано експертний огляд автомобіля, введена електронна вантажна митна декларація, скасовано вимогу оцінки авто (для сплати 3% в Пенсійний фонд) дипломованими фахівцями.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас