Падіння цін на золото прискорилось до 3% після виходу статистики імпортних цін у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння цін на золото прискорилось до 3% після виходу статистики імпортних цін у США

Банківські метали
706
Вартість золота значно знижується під час торгів середи на тлі опублікованих Міністерством торгівлі США даних щодо цін на імпорт в країну за лютий поточного року, свідчать дані бірж.
Станом на 19:20 квітневий ф'ючерс на золото в Нью-Йорку на біржі Comex знизився на 3% - до 1 645,1 долара за тройську унцію.
Ціни на імпорт в США в лютому підвищилися на 0,4% в місячному вирахуванні після збільшення на 0,2% в січні. У річному вирахуванні ціни виросли минулого місяця на 5,5%. Аналітики вважали, що ціни зросли на 0,6%, в порівнянні з січнем, і на 5,6% - в річному вирахуванні.
Раніше в середу котирування золота демонстрували негативну динаміку у зв'язку з бажанням інвесторів збільшувати капіталовкладення в ризикові активи на тлі рішення ФРС не змінювати монетарний курс. Регулятор напередодні підтвердив намір утримувати базову відсоткову ставку на рекордно низькому рівні 0-0,25% як мінімум до кінця 2014 року.
Крім того, глава Федрезерву Бен Бернанке заявив, що становище малих банків США продовжує поліпшуватися, на що ринки відреагували з позитивом. "ФРС поки зберігає обережність у прогнозах щодо економічного розвитку країни, проте в аналітиків та учасників торгів додалося оптимізму", - вважають експерти Sharps Pixley в Лондоні, яких цитує агентство MarketWatch.
Між тим більш істотному падінню цін на золото перешкоджає негативна статистика з єврозони. Обсяг промислового виробництва в регіоні в січні 2012 року зріс на 0,2% в місячному вирахуванні і знизився на 1,2% в річному. Таким чином, дані виявилися гіршими за прогнози аналітиків, які очікували, що показник в січні зросте на 0,6% в місячному вирахуванні і знизиться на 0,7% в річному.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас