Shell буде шукати розливи нафти в Арктиці з собаками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell буде шукати розливи нафти в Арктиці з собаками

Енергетика
172
Royal Dutch Shell, кілька інших нафтових компаній, а також урядових організацій оплатили навчання собак з пошуку розливів нафти під снігом і кригою. Про це пише The Guardian.
Тренуванням тварин - такси та двох бордер коллі - займається норвезька дослідницька організація Sintef з 2009 року. Дослідники запевняють, що собаки можуть відчути нафту на відстані до п'яти кілометрів при попутному вітрі, до того ж вони не бояться полярних хижаків і витримують низькі температури.
Прес-секретар Shell Кертіс Сміт підтвердив, що компанія брала участь в дослідженнях з навчання собак пошуку нафти в льодах, але серйозно це питання не обговорювалося. За його словами, Shell не збирається використовувати тварин для роботи в Арктиці. Видання відзначає, що в червні 2012 року голландсько-британська компанія має намір почати буріння на північно-західному узбережжі Аляски.
Експерти скептично поставилися до подібної ідеї, вказуючи на те, що навчання собак винюхувати нафту в льодах не позбавляє від необхідності розвивати технології ліквідації розливів сировини.
США в середині лютого 2012 р. схвалили план Royal Dutch Shell з ліквідації можливих розливів нафти в Арктиці. Компанії ще необхідно отримати дозвіл на буріння від американського Міністерства внутрішніх справ. Екологи просили заборонити буріння як мінімум до тих пір, поки у Shell не з'являться більше можливостей для ліквідації аварій.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас