Українські труби ввозити у Білорусь заборонила Росія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські труби ввозити у Білорусь заборонила Росія

672
Міністерство закордонних справ Білорусі заявляє, що Білорусь не була ініціатором блокування імпорту нержавіючих труб з України. Про це заявив на прес-конференції заступник міністра закордонних справ Білорусі Олександр Гур'янов, пишуть Подробности.
Він підкреслив, що Білорусь не сприймає тверджень про блокування імпорту нержавіючих труб з України. "Немає поняття - позиція Білорусі. Є позиція країн Митного союзу. Не Білорусь щось блокує. Позиція по нержавіючих трубах не була позицією Білорусі, а позицією РФ, яка була націлена на стримування недобросовісної цінової конкуренції", - сказав Гур’янов.
Він зазначив, що це питання вирішувалося трійкою країн, і "головну скрипку" грала не Білорусь. "Заяви про те, що Білорусь блокує в якомусь вигляді торгівлю не тільки неприйнятні, а й некоректні. Узгоджені з українською стороною підходи в даний час узгоджуються в МС", - підкреслив заступник міністра закордонних справ Білорусі.
Нагадаємо, уряд України звинувачує Білорусь в блокуванні імпорту українських труб до країн Митного союзу (МС). Зокрема, про це йдеться в листі урядового уповноваженого з питань співробітництва з РФ і країнами-учасницями СНД, ЄврАзЕС та іншими регіональними об'єднаннями Валерія Мунтіяна на адресу заступника міністра закордонних справ Республіки Білорусь Олександра Гур'янова.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас