Юнкер: Обсяг Механізму фінансової стабільності варто збільшити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юнкер: Обсяг Механізму фінансової стабільності варто збільшити

Казна та Політика
135
Голова ради міністрів фінансів країн єврозони (Єврогрупи) Жан-Клод Юнкер вважає, що обсяги Постійного механізму фінансової стабільності (МФС) і тимчасового Європейського фонду фінстабільності (ЄФФС) варто розширити.
"Я думаю, що обсяг захисних механізмів повинен бути збільшений", - сказав він на прес-конференції у вівторок. Юнкер повідомив, що Єврогрупа на засіданні в понеділок попросила Єврокомісію в особі віце-президента Оллі Рена дати свої пропозиції щодо розширення ЄФФС і МФС.
Раніше влада єврозони розраховувала оцінити достатність обсягів ЄФФС і МФС, а також прийняти рішення про можливість їх збільшення на початку березня. Тепер рішення очікується до кінця поточного місяця, нагадав Юнкер.
ЄФФС становить 440 млрд євро і складається з гарантій країн єврозони, він проіснує до середини 2013 року. МФС повинен скласти 500 млрд євро і бути наповненим коштами і гарантіями країн єврозони. Механізм запрацює з середини 2012 року, якщо договір про його існування ратифікують країни валютного союзу, на які припадає 90% капіталу МФС.
Механізм і фонд необхідні для запобігання фінансово-економічної кризи в єврозоні. ЄФФС може надавати кредити країнам регіону, щоб уникнути їх дефолту (зараз він кредитує Ірландію та Португалію, очікується участь у другій програмі підтримки Греції), викуповувати суверенні облігації на первинному і вторинному ринках, кредитувати уряди країн єврозони на рекапіталізацію ними банків.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас