Нафта дорожчає на оптимізмі щодо попиту на сировину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на оптимізмі щодо попиту на сировину

Енергетика
177
Світові ціни на нафту зростають у вівторок на тлі надій інвесторів на збільшення попиту на "чорне золото" у світлі ознак поліпшення ситуації у світовій економіці, свідчать дані бірж.
Вартість квітневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 08.39 мск зросла на 0,59 долара, або на 0,55% - до 106,93 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent підвищилася на 0,74 долара, або на 0,59%, - до 126,08 долара за барель.
З оптимізмом інвестори чекають нових статданих зі США. Так, Міністерство торгівлі США у вівторок представить дані щодо роздрібних продажів у країні за лютий поточного року. За прогнозами аналітиків, в звітному місяці відбулося зростання продажів на 1,1% після їх збільшення на 0,4% місяцем раніше.
"На ринку може складатися комфортна ситуація при продовженні адекватного зростання економіки США", - вважає головний ринковий аналітик CMC Markets у Сіднеї Рик Спунер (Ric Spooner), якого цитує агентство Bloomberg.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас