Fitch вірить у реструктуризацію боргу Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch вірить у реструктуризацію боргу Греції

Казна та Політика
145
Обґрунтована політика європейських страховиків у плані списань їх вкладень в грецькі цінні папери не спричинить за собою нові збитки страхових компаній.
"Навіть в разі дефолту та подальших майбутніх списань, ми вважаємо, що сектор в цілому зможе впоратися з повним списанням грецького суверенного боргу", - відзначають експерти Fitch, передає BFM.ru.
Вони нагадують, що вартість грецьких паперів на балансах європейських страховиків становить 20-25% від їхньої історичної ціни. З ходом боргової кризи обсяг ризикованих активів на балансах страховиків послідовно знижувався. Учасники ринку прогнозують, що втрати власників грецьких паперів складуть близько 74%. До 9 березня більшість інвесторів погодилася взяти участь у своповій програмі Афін.
У Fitch відзначають, що в разі появи нових ризиків для страховиків в країнах периферії, зроблять необхідні "рейтингові дії".
Нагадаємо, 9 березня Fitch знизило довгострокові рейтинги Греції в іноземній і національній валютах до рівня "RD" ("обмежений дефолт) з "С". Згідно з матеріалами агентства, рейтинг знижений після отримання підтвердження з Афін і Брюсселя про те, що обмін (своп) держоблігацій Греції відбудеться. Зниження рейтингів до рівня "RD" відображає думку аналітиків про те, що обмін облігацій буде представляти собою суверенний дефолт.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас