Сугоняко вважає надмірно обтяжливими для держбюджету ініціативи Януковича щодо іпотечних кредитів під 2-3% річних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сугоняко вважає надмірно обтяжливими для держбюджету ініціативи Януковича щодо іпотечних кредитів під 2-3% річних

Нерухомість
565
Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко вважає надмірно обтяжливими для державного бюджету ініціативи Президента Віктора Януковича щодо введення з травня іпотечних кредитів під 2-3% річних.
Про це Сугоняко повідомив на прес-конференції.
"Реальна ціна іпотечного кредиту - близько 18% річних. Якщо видавати такий кредит під 3% річних, а різницю покривати за рахунок бюджету, то ніякий держбюджет такого не витримає", - сказав він.
На думку Сугоняко, в реалізації даної програми, ймовірно, будуть задіяні лише державні банки, так як недержавні фінустанови навряд чи будуть зацікавлені в участі в такому проекті.
Президент АУБ додав, що інша соціальна ініціатива Президента з виплати 6 мільйонам громадян по 1 тис. гривень компенсацій за знеціненими внесками Ощадбанку СРСР в червні-грудні 2012 року є передвиборчим кроком.
"З цією тисячею все повторюється. На жаль, знову перед виборами... Замість таких обіцянок треба було б взятися за реформи", - сказав він.
На думку Сугоняко, виплати компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР можуть привести до інфляційних сплесків, а також до деякої девальвації гривні.
Як повідомляло агентство, 7 березня Янукович заявив, що з 1 червня і до кінця 2012 року повинна бути проведена часткова компенсація за знеціненими внесками Ощадбанку СРСР.
Тоді ж Янукович заявив про те, що в рамках програми іпотечного кредитування з травня розпочнеться надання іпотечних кредитів терміном на 10-15 років під 2-3% річних.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас