ЄЦБ: Єврозону в наступному році очікує економічне зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Єврозону в наступному році очікує економічне зростання

Казна та Політика
323
Країни єврозони зіткнуться в 2012 р. з незначною рецесією, яка в 2013 р. зміниться невеликим економічним зростанням. Такий прогноз дав член правління Європейського Центрального банку (ЄЦБ) Бенуа Керр.
Він зазначив, що ЄЦБ поки не готовий припиняти свою програму викупу боргових зобов'язань, передає Reuters. При цьому, додав чиновник ЄЦБ, довгострокова політика банку з надання додаткової ліквідності сприяє здешевленню кредиту та розвитку реальної економіки.
Коментуючи високі ціни на енергоносії, Б.Керр сказав, що поки високі ціни є тимчасовим явищем, вони не зроблять серйозного впливу на інфляцію. Враховуючи складну ситуацію в країнах єврозони, є всі підстави вважати, що вторинний вплив високих цін буде обмеженим, вважає він.
Говорячи про нову політику ЄЦБ, Керр заявив, що не знає, коли банк повернеться до більш традиційної та обмеженої ролі центрального банку в економіці.
Раніше в четвер, 8 березня, ЄЦБ оприлюднив доповідь, в якій знизив прогноз зростання валового внутрішнього продукту єврозони на 2012 р. з "мінус" 0,4% - "плюс" 1% ВВП до "мінус" 0,5 % - "плюс" 0,3% ВВП. Крім того ЄЦБ переглянув прогноз зростання ВВП регіону на 2013 р. також в бік зниження.
Згідно з оприлюдненими 8 березня матеріалами організації, економіка єврозони в 2013 р. зросте на 0% - "плюс" 2,2% ВВП, хоча в грудні 2011 р. прогноз ЄЦБ був у діапазоні 0,3% - 2,3% ВВП.
При цьому прогноз економічного зростання регіону в доповіді залишається схильним до "знижувальних ризиків" і надалі. Ці ризики зумовлені насамперед наростанням напруженості на європейському ринку боргових паперів (зростанням прибутковості за держоблігаціями периферійних країн єврозони) і можливим впливом даної обстановки на сектор реальної економіки, а також зростаючими цінами на сировину, йшлося в документі ЄЦБ.
У ньому також зазначалося, що експерти почали виявляти ознаки стабілізації обстановки на початку року, але очікуваний процес поступового відновлення економіки, імовірно, займе більше часу, ніж планувалося спершу.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас