Іспанія готова виконати обіцянки, дані Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія готова виконати обіцянки, дані Євросоюзу

Казна та Політика
178
Іспанія готова досягти фінансових цілей відповідно до домовленостей, укладених з Європейським союзом (ЄС). Про це сьогодні заявив іспанський міністр економіки Луїс де Гуіндос, передає Reuters.
Він при цьому висловив надію, що під час зустрічі міністрів фінансів країн ЄС (Єврогрупи), яка відбудеться 12 березня, учасники відзначать зусилля, що вживаються Іспанією для скорочення витрат і досягнення обіцяних цілей. Де Гуіндос також заявив, що країна у жодному разі не відмовляється від встановлених цілей. "Іспанія - лояльна держава, що твердо дотримується європейських фінансових законів", - підкреслив він.
2 березня ц. р. повідомлялося, що Іспанія планує закласти в своєму бюджеті прогнозний показник дефіциту на 2012 р. на рівні 5,8% від ВВП, що перевищує узгоджені раніше з Євросоюзом 4,4% від ВВП. За словами прем'єр-міністра королівства Маріано Рахоя, показник 5,8% економічно доцільний і відповідає рекомендаціям ЄС, в яких підкреслюється необхідність скорочення дефіциту до 3% від ВВП.
В уряді Рахоя раніше також заявляли, що розраховують знизити бюджетний дефіцит в 2012 р. до 4,4% від ВВП, однак аналітики вважали це завдання важкоздійснюваним, оскільки воно базувалося на оцінці зростання ВВП в поточному році на 2,3%. За прогнозом Банку Іспанії, економіка країни в 2012 р. скоротиться на 1,5%.
Відзначимо, що, відповідно до підписаного 2 березня 25 державами - членами ЄС нового європейського договору про контроль над бюджетами, держави, що порушують бюджетні приписи, можуть бути оштрафовані за рішенням Європейського суду на суму до 0,1% від ВВП країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас