"Крименерго" хочуть продати за 26 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Крименерго" хочуть продати за 26 млн гривень

Енергетика
353
Своїм розпорядженням Кабінет Міністрів затвердив умови конкурсу з продажу 45% енергопостачальної компанії "Крименерго" (Сімферополь) зі стартовою ціною 246 млн гривень. Пакет, що виставляється, складається з 77 835 449 акцій номінальною вартістю 19,459 млн гривень.
Згідно з умовами конкурсу, його учасник повинен або постачати електроенергію в розмірі не менше 30% від обсягу енергії, що поставляється "Крименерго", або контролювати компанію, яка здійснює таку діяльність.
Покупець повинен забезпечувати щорічно виконання інвестиційних програм, що затверджуються Національною комісією держрегулювання енергетики, а також обслуговувати і ремонтувати електромережі в межах передбачених тарифами коштів.
У соціальній діяльності протягом 3 років від дати переходу до покупця права власності на пакет акцій він зобов'язаний не скорочувати чисельність працівників компанії більш ніж на 5% на рік. Також покупець зобов'язаний до 2014 року розробити план дій з охорони навколишнього середовища зі строком виконання до 2015 року.
Наприкінці січня Національна акціонерна компанія "Енергетична компанія України" (Київ) передала Фонду державного майна 45% акцій "Крименерго".
ЕКУ тепер володіє 25% акцій "Крименерго", 10,36% акцій належить компанії Garensia Enterprises Limited (Кіпр), яка контролюється групою "Енергетичний Стандарт" Костянтина Григоришина).
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас