Туристи з РФ зможуть отримати візу США без співбесіди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туристи з РФ зможуть отримати візу США без співбесіди

360
Американське посольство в Москві з п'ятниці почало видавати туристичні візи росіянам за спрощеною процедурою, повідомляє сайт посольства. Легше стане тим, хто вже був у США - протягом останніх чотирьох років.
Посольство США в Москві з п'ятниці почало видавати туристичні візи росіянам за спрощеною процедурою, повідомляє сайт американського представництва в Росії.
Це відбулося в рамках програми президента США Барака Обами із залучення більшої кількості туристів до Сполучених Штатів, оголошеної на початку року.
Починаючи з 9 березня, деякі заявники на отримання американської візи зможуть отримувати її без обов'язкового проходження співбесіди з працівником посольства, якщо термін дії попередньої американської візи закінчився протягом попередніх 47 місяців.
Раніше можна було подати заявку на продовження без співбесіди, якщо попередня американська віза закінчилася не більше ніж за 11 місяців до цього.
Нововведення торкнеться отримувачів американської туристичної візи типу B1/B2 і типу C1/D (транзитної і для екіпажів суден).
Заявники на отримання американської візи іншого типу, як і раніше, зможуть отримати її без проходження інтерв'ю в разі, якщо термін її дії закінчився 11 місяців тому. Це стосується отримувачів віз для представників творчих професій (O, P), для здійснення релігійної діяльності (R), студентських віз (F, M), віз для учасників програм обміну (J), журналістів (I) і тимчасових працівників (H, L).
Однак співробітники консульства зберігають за собою право провести співбесіду з будь-яким заявником, якого, на їхню думку, вони повинні побачити особисто.
"Ми сподіваємося, що ця ініціатива спростить і прискорить отримання нееміграційних віз і що скасування інтерв'ю для цих заявників допоможе їм зберегти час і гроші і надихне їх на те, щоб вони знову обрали США для туристичної та бізнес-поїздки", - йдеться в повідомленні на сайті американського посольства.
За інформацією Ростуризму, в 2011 році США відвідало на 31% більше російських туристів, ніж у 2010 - приблизно 112 тисяч осіб.
19 січня президент США Барак Обама оголосив про низку заходів, спрямованих на розвиток туристичної сфери, а також зобов'язав держдепартамент країни і міністерство внутрішньої безпеки спростити процес видачі віз і прискорити обробку запитів на видачу неіміграційних віз.
У числі пріоритетних країн Білий дім виділив Китай, Бразилію та Індію. Число туристів з цих країн, за прогнозами, зросте до 2016 року на 135%, 274% і 50% відповідно, порівняно з 2010 роком.
У листопаді 2011 року міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і держсекретар США Хілларі Клінтон обмінялися дипломатичними нотами в рамках досягнутої в липні угоди про спрощення візового режиму.
Як сказано в повідомленні на сайті Державного департаменту США, обмін нотами "на крок наблизив набрання чинності угоди про візи". Тепер його має ратифікувати російська Дума.
Нова візова угода між Росією і США передбачає багаторазові візи для туристів і бізнесменів терміном на три роки.
У повідомленні на сайті американського Держдепу цю угоду названо "історичною": вона "спростить поїздки між двома країнами і встановить тісніші зв'язки між нашими народами".
У березні 2011 року на зустрічі з віце-президентом США Джо Байденом російський прем'єр Володимир Путін запропонував взагалі скасувати візи між двома країнами.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас