На святкування Дня Києва планують витратити близько 10 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На святкування Дня Києва планують витратити близько 10 млн гривень

196
Незважаючи на те, що до Дня Києва залишилося ще більше двох місяців, столична мерія вже почала активну підготовку до святкування.
В цьому році місту виповнюється 1530 років, а тому влада обіцяє грандіозний розмах, повідомляє "Сегодня".
Киян і гостей міста чекає музичний феєрверк від китайців, лазерне шоу, фестиваль шашлику і традиційні заходи (виставка квітів, вернісаж, концерт, регата). Крім того, до Дня Києва обіцяють запустити розв'язку на мосту Патона, біля метро "Дніпро", легке метро на Троєщині і відкрити музей Києва в окремому приміщенні - на Б. Хмельницького.
Безпосередньо народне гуляння на День Києва обійдеться в 9-10 млн грн. Це найбільша сума за всі роки - наприклад, минулого року було близько 6 млн. Зазвичай кошти дають спонсори.
"На Оболонській набережній теж влаштують шоу феєрверків з 3-Д лазерним шоу. Туди зможуть під'їхати жителі Троєщини. Це буде вперше. Так зроблено тому, що Лівий берег - теж столиця, і свято має бути для всіх. А в минулому році подібний фестиваль ми проводили біля Річкового вокзалу, зібралося стільки людей, що перекрили пів-Подолу", - розповів заступник голови КМДА Леонід Новохатько.
До Дня Києва влада обіцяє закінчити реконструкцію Андріївського узвозу, і там обов'язково відкриється художній вернісаж. На нього вже запрошують художників з усіх областей України. А на Співочому полі виступлять народні колективи та цигани. Там же відкриється і виставка квітів - це будуть композиції з тюльпанів. А для тих, хто любить м'ясо на багатті, в одному з парків проведуть фестиваль шашликів, де кілька десятків кухарів дадуть спробувати свої творіння.
Але головною подією святкування стане, як кажуть у мерії, концерт. На сцені виступлять практично всі українські зірки - Ірина Білик, Таїсія Повалій, Наталя Могилевська. Можливо, заспівають Олег Скрипка чи Святослав Вакарчук. Будуть запрошені й учасники "Х фактора", "Голосу країни". Іноземних зірок влада кликати не збирається - занадто дорого. Хіба що приїдуть співаки з Польщі. До речі, планують навіть організувати телеміст із Варшавою, містом, яке теж приймає Євро.
За словами заступника голови КМДА Леоніда Новохатька, мерія збирає пропозиції киян, як провести День Києва. З понеділка на офіційному сайті мерії з'явиться спеціальний розділ "День Києва", де можна буде залишити свою ідею. Також поділитися своїми пропозиціями можна буде по телефону 15-51.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас