Власник Air France повідомив про збиток у розмірі мільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власник Air France повідомив про збиток у розмірі мільярда доларів

229
Франко-голландська група Air France-KLM за підсумками минулого року отримала збиток у розмірі 809 млн євро (1 мільярд доларів). Про це повідомляється у фінансовому звіті компанії.
У 2010 році група заробила 289 млн євро. Виручка компанії за підсумками 2011 року збільшилася на 4,5 відсотка до 24,3 мільярда євро.
У прес-релізі наголошується, що минулий рік був важким для компанії, яка володіє перевізником Air France. У першу чергу негативний вплив на фінансовий результат надали високі ціни на авіагас, а також політична нестабільність і ринкова кон'юнктура.
Глава групи Жан-Сіріл Спінета зазначив на прес-конференції, що компанія зазнала збитків головним чином через "арабську весну", громадянські війни в Африці і землетруси в Японії. Про це повідомляє Les Echos. Витрати на пальне - друга за обсягом стаття витрат після виплат персоналу - в 2011 році зросли на 16 відсотків до 6,4 мільярда євро. У 2012-му очікується зростання витрат на гас ще на 1,1 мільярда євро.
У січні цього року Air France-KLM оприлюднила першу частину плану, за допомогою якого група має намір відновити свою конкурентоспроможність. Відповідно до документа планується до 2014 заощадити близько 2 мільярдів євро. Компанія заморозить зарплати, скоротить частину працівників, знизить обсяг інвестицій. Другу частину плану Air France-KLM надасть цієї весни.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас