Янукович закликав бізнесменів допомогти з підготовкою до ювілею Шевченка у 2014 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович закликав бізнесменів допомогти з підготовкою до ювілею Шевченка у 2014 році

130
Президент України Віктор Янукович обіцяє масштабне святкування 200-річчя від дня народження поета Тараса Шевченка в 2014 році.
"Масштаб події такий, що ми не можемо дозволити собі обмежитися декількома днями або навіть місяцями. Ми повинні думати про рік Шевченка в Україні і світі", - сказав Янукович перед врученням Шевченківської премії в Каневі (Черкаська область).
Президент зазначив, що вже створено робочі групи, які найближчим часом повинні запропонувати програму підготовки до святкування.
"Справою честі кожного українця є святкування в 2014 році 200-річного ювілею Тараса Григоровича Шевченка", - підкреслив Янукович.
Президент зазначив, що до ювілейної дати необхідно відремонтувати Національний музей Шевченка в Києві, додавши, що в Україні налічується понад 100 музеїв Шевченка та ще близько 10 в інших країнах світу, і вони також повинні бути приведені в належний стан.
"Тому хочу ще раз підкреслити (важливість) соціальної відповідальності бізнесу перед культурою, оскільки завдання такої ваги ми не зможемо виконати виключно за рахунок бюджетних коштів. Це означає, що вже сьогодні ми повинні думати про активніше залучення до наших планів бізнесу", - сказав він.
Президент відзначив необхідність розвитку гуманітарної сфери, оскільки, за його словами без розвитку освіти і культури держава не буде мати перспектив.
Раніше Янукович повідомив, що фонд Рината Ахметова вже прийняв рішення виділити на відновлення українських музеїв, і, зокрема, музею Шевченка, 10 мільйонів гривень.
Як повідомлялося, в червні 2010 року Янукович створив координаційну раду з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Шевченка і очолив її.
Шевченко народився 9 березня 1814 року і помер 10 березня 1861 року в Санкт-Петербурзі (Росія), в травні 1861 був перепохований у Каневі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас