Компанії Apple заборонили судитися з Kodak — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії Apple заборонили судитися з Kodak

500
Суд у США заборонив компанії Apple продовжувати патентну тяжбу з компанією Eastman Kodak, що збанкрутувала в січні 2012 року, повідомляє Reuters.
На думку судді, який розглядав заяву Kodak про захист від кредиторів за главою 11 Кодексу США про банкрутство, дозволити зараз Apple продовжувати тяжбу було б "недоречно".
Apple подала патентний позов проти Kodak в 2010 році, звинувативши виробника фотоапаратів у порушенні кількох своїх патентів, які стосувалися методів обробки зображення в цифрових камерах.
Суддя також відхилив запит Apple на подачу ще кількох патентних позовів до Kodak.
Apple почала судитися з Kodak після того, як юристи Kodak самі звернулися до суду зі скаргою на Apple і Research in Motion. Kodak визнала, що компанії незаконно використовують в смартфонах iPhone і BlackBerry запатентовану нею технологію попереднього перегляду зображень.
Компанія Kodak, що була одним з лідерів у виробництві фотоапаратів і фотоплівки в кінці XX століття, в останні кілька років терпіла значні фінансові збитки. Ціна акції компанії, яка в 1997 році досягала 92 доларів, на початку 2012 року знизилася до позначки в 47 центів.
Зараз Eastman Kodak веде поступове скорочення виробництва. Крім того, компанія заявила про намір припинити виробництво цифрових фото- і відеокамер, а також електронних фоторамок.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас