Білорусь підвищує податки для власників житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь підвищує податки для власників житла

Нерухомість
618
Для власників, які здають в оренду свої квартири в Білорусі, з'явилася погана новина - з 7 березня 2012 р. податки на ці приміщення зросли в два рази. Тепер фіксована плата за кожну кімнату, що здається, складе від € 6,8 до € 10 на місяць залежно від розташування будинку. У підсумку за двокімнатну квартиру в центрі Мінська набіжить близько € 250 на рік.
Як пише портал Onliner, якщо раніше податок на здачу в оренду двокімнатної квартири в віддаленому районі Мінська Шабан становив в € 6,4 на місяць, а в центрі Мінська - € 12,87, то з 7 березня власнику житла на периферії доведеться щомісяця відраховувати державі € 13,8, а в центрі Мінська - все € 20,22.
За даними агентства нерухомості "Твоя Столиця", 1-кімнатні квартири в Мінську пропонуються зараз в оренду мінімум за $ 180, 2-кімнатні - починаючи від $ 230, 3-кімнатні - від $ 250 і вище (залежно від стану квартири, наявності меблів і побутової техніки).
Що стосується росіян, то наші співвітчизники не так часто купують житло в Білорусі. Однак фахівці відзначають, що в кризові часи кількість покупців з Росії збільшується майже вдвічі. У разі якщо метою придбання нерухомості в Білорусі є її подальша здача в оренду, то в переважній більшості випадків росіяни вибирають апартаменти, розташовані в центрі Мінська.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас