Джоан Роулінг перестала бути мільярдером — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джоан Роулінг перестала бути мільярдером

639
Автор популярних у всьому світі романів про юного чарівника Гаррі Поттера Джоан Роулінг вибула зі списку членів впливового клубу найбагатших жителів планети.
За даними американського журналу Forbes, капітал британської письменниці, який в 2011 році перевищив 1 мільярд доларів, значно скоротився через її пожертви, а також сплату податків у британську казну, передає ИТАР-ТАСС.
Основним доходом письменниці стали гонорари від продажу книг, а також зйомок фільмів про юного чарівника Гаррі Поттера. Однак на благодійні цілі Джоан Роулінг витратила близько 160 мільйонів доларів.
У нинішньому році творець "поттеріани" вже не входить в список найбагатших людей світу.
Зазначимо, що за версією Forbes Джоан Роулінг займає 61-е місце в списку найвпливовіших жінок.
З 1997 по 2007 рік по всій земній кулі було продано 450 млн примірників книг про Гаррі Поттера, а касові збори від прокату восьми фільмів про нього перевищили 7,7 мільярда доларів. Завдяки цьому Роулінг стала першим в історії літератором-мільярдером. Тим не менш, в 2011 році вона оголосила, що в неї немає більше наміру писати нові книги про Поттера. Зараз Джоан Роулінг готує до видання книгу, адресовану дорослому читачеві.
Загальне число "доларових" мільярдерів у світі в 2012 році досягло рекордних 1226 осіб. Їх загальний капітал, за даними Forbes, склав рекордну суму в майже 4,6 трильйона доларів. Найбагатшою людиною в світі протягом останніх трьох років залишається 72-річний глава телекомунікаційної компанії в Мексиці Карлос Слім Хелу.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас