Акімова: Мінфін попередньо оцінює в 8 млрд грн соціальні ініціативи президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акімова: Мінфін попередньо оцінює в 8 млрд грн соціальні ініціативи президента

Казна та Політика
146
Міністерство фінансів України оцінює озвучені главою держави Віктором Януковичем соціальні ініціативи в 8 млрд грн, повідомила перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова.
"Кількість грошей на додаткові соціальні ініціативи президента Мінфін вчора підраховував - потрібно близько 8 млрд грн", - сказала вона журналістам у Києві.
За її словами, такий обсяг коштів можна знайти за рахунок економічного зростання при виконанні доходів до бюджету і детінізації заробітної плати.
Як повідомлялося, на розширеному засіданні Кабінету міністрів у середу, присвяченому новим соціальним ініціативам влади, В.Янукович доручив уряду збільшити мінімум на 100 грн розмір пенсію 9 млн пенсіонерів, які вийшли на пенсію до 2008 року, забезпечити виплату в червні-грудні 2012 року 6 млн вкладникам Сбербанку СРСР компенсацій за знеціненими вкладами у розмірі до 1 тис. грн, провести з квітня 2012 року перерахунок страхових виплат інвалідам, які отримали травму на виробництві, зробити кроки з активізації програми доступного житла, запровадити європейський підхід до регулювання цін на ліки та низку інших заходів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас