Тігіпко: Реалізація соцініціатів президента, крім іпотеки, вимагатиме 16 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Реалізація соцініціатів президента, крім іпотеки, вимагатиме 16 млрд грн

Казна та Політика
242
На реалізацію більшості соціальних ініціатив президента Віктора Януковича в поточному році буде потрібно близько 16 млрд грн, заявив віце-прем'єр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.
"Що стосується надходжень і видаткової частини, то ми повністю обрахували ці ініціативи. Якщо не рахувати стимулів за іпотечним будівництвом, то разом з виплатами по вкладах (Сбербанку к. СРСР), то це близько 16 млрд грн в цьому році", - сказав він журналістам в середу в Києві.
"Ці речі повністю обраховані Міністерством фінансів. Міністерство фінансів має на це кошти", - додав Тігіпко.
На думку Тігіпка, необхідне фінансування можна забезпечити, зокрема, введенням податку на розкіш, а також є можливість для збільшення надходжень до держбюджету від митниці.
Разом з тим, раніше в середу перший заступник голови адміністрації президента Ірина Акімова повідомила, що Міністерство фінансів оцінює озвучені главою держави Януковичем соціальні ініціативи в 8 млрд грн. "Кількість грошей на додаткові соціальні ініціативи президента Мінфін вчора підраховував - потрібно близько 8 млрд грн", - сказала вона.
Як повідомлялося, на розширеному засіданні Кабінету міністрів у середу, присвяченому новим соціальним ініціативам влади, Янукович доручив уряду збільшити мінімум на 100 грн розмір пенсію 9 млн пенсіонерів, які вийшли на пенсію до 2008 року, забезпечити виплату в червні-грудні 2012 року 6 млн вкладникам Сбербанку СРСР компенсацій за знеціненими вкладами у розмірі до 1 тис. грн, провести з квітня 2012 р. перерахунок страхових виплат інвалідам, які отримали травму на виробництві, зробити кроки з активізації програми доступного житла, запровадити європейський підхід до регулювання цін на ліки і низку інших заходів.
Крім того, президент заявив, що в Україні з травня поточного року населення зможе взяти кредити за держпрограмою на купівлю житла під 2-3% річних у гривні терміном на 10-15 років.
"З травня почне працювати державна іпотека - програма кредитування під житлове будівництво. Вартість кредитів для людей буде становити не більше ніж 2-3%. Решту компенсує банкам держава. Терміни таких кредитів будуть розраховані на 10-15 років", - сказав Янукович.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас