ДПС: В Україні не так вже й багато податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПС: В Україні не так вже й багато податків

Казна та Політика
998
Під час поширення інформації щодо рейтингу Doing business про те, що в Україні найбільша кількість податків у світі, відбулася підміна понять.
Про це повідомив керівник відділу податкової політики та методології оподаткування ДПС Дмитро Серебрянський, пише УНІАН.
За його словами, якщо уважно розглянути методологію розрахунку, можна побачити, що рейтинг рахує не податки, а кількість платежів за ними.
"Експерти, які проводили дослідження, внесли в список податків такі платежі, як внески в Пенсійний фонд, Фонд соціального страхування тощо. Ці платежі не адмініструються податковими органами, і до податків їх відносити некоректно", - зазначив він.
За його словами, в рейтингу не врахували, що з 2011 року єдиний соціальний внесок замінив відразу чотири платежі в різні фонди - соціального страхування, пенсійного, страхування від нещасних випадків, страхування з тимчасової непрацездатності.
Крім того, "в рейтингу ведення бізнесу в 2012 році експерти декларують ставку податку на прибуток 25%, а насправді вона становить 21% (з 01.01.2012 року, з 01.04.2011 - 23%)".
У ДПС відзначають, що з метою зменшення податкового навантаження і спрощення оподаткування для платників Податковим кодексом в 2011 р. було зменшено кількість загальнодержавних податків з 29 видів до 19, а кількість місцевих податків з 14 до 4.
При цьому максимальна кількість відрахувань, які здійснює середньостатистичне підприємство разом із соціальними виплатами, становить 71 платіж на рік, зазначили в ДПС.
Раніше ЗМІ повідомляли, що згідно з рейтингом Doing business Україна посіла перше місце в світі за кількістю податків.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас