Янукович визначив чотири напрямки соціальних реформ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович визначив чотири напрямки соціальних реформ в Україні

Казна та Політика
618
Президент України Віктор Янукович оголосив чотири основні стратегічні напрямки соціальних реформ, назвавши їх новими соціальними ініціативами.
"Ми повинні відновити довіру суспільства до державної політики, спрямованої на поліпшення життя громадян. Нам треба відновити основоположний принцип соціальної справедливості, максимально ліквідувавши пільги для тих, хто їх не потребує", - заявив президент на розширеному засіданні Кабінету міністрів у середу, присвяченому новим соціальним ініціативам влади.
Крім того, глава української держави вважає важливим комплексне перетворення підходів до оплати праці і податків на соціальне страхування. У зв'язку з цим В.Янукович вважає необхідним введення податку на багатство.
Наступним кроком соціальної реформи президент відкриває глибоку модернізацію сфери соціального забезпечення, зокрема перехід від "безсистемних виплат" до адресної допомоги та соціальних послуг. За словами В.Януковича, доступними для громадян повинні стати медицина та освіта.
Четвертим напрямком соціальних реформ він назвав сприяння ефективній зайнятості та створення нових робочих місць. Президент підкреслив, що нові соціальні ініціативи - це сигнал того, що реформи, які проводяться в країні вже два роки, дають реальний результат.
В.Янукович також зазначив, що такі ініціативи дозволять подолати соціальне розшарування в Україні, рівень якого найвищий в Європі, і будуть сприяти відновленню соціальної справедливості.
Глава держави додав, що незважаючи на економічну кризу, буде вимагати від уряду послідовного збільшення зарплат працівникам бюджетної сфери, пенсій, виплат при народженні дитини.
Президент назвав одним із завдань влади щодо впровадження нової соціальної політики - "публічно брати зобов'язання щодо істотного поліпшення соціальних стандартів".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас