Світовий банк пояснив Україні, як потрібно проводити реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк пояснив Україні, як потрібно проводити реформи

552
Реалізація викладених у програмі президента економічних реформ проходить непослідовно, проте Світовий банк (СБ) і надалі готовий надавати свою підтримку Україні для їх подальшого впровадження та досягнення соціальної злагоди навколо найбільш вирішальних з них.
Про це в коментарі ZN.UA заявив віце-президент Світового банку у справах Європи і Центральної Азії Філіп Ле Уеру.
"В України є дорожня карта економічних реформ, викладена в програмі президента на 2010-2014 роки. Але її реалізація є непослідовною. У нашій новій Стратегії партнерства з Україною, яка вступила в силу в минулому місяці, ми пропонуємо низку заходів, спрямованих на подолання вузьких місць в здійсненні реформ, посилення боротьби з корупцією та сприяння більшій соціальній злагоді навколо вирішальних реформ. Світовий банк готовий підтримати Україну в здійсненні тих необхідних реформ, які зможуть розкрити її величезний економічний потенціал і поліпшити життя людей", - зазначив зокрема він.
При цьому віце-президент СБ підкреслив, що "лідери України повинні керуватися прикладом Європи, яка показала, що зусилля з досягнення цієї згоди та енергійне здійснення реформ дають відчутний економічний і політичний виграш".
У зв'язку з цим він нагадав, що зараз країни Європи проводять реформи - роблять свої ринки праці більш гнучкими (щоб створити робочі місця для молоді), спрощують функції податкових адміністрацій (щоб оживити формальний сектор економіки), підвищують пенсійний вік (для відновлення стійкості державних пенсійних систем).
"Європейські країни, які вдалися до цих заходів раніше, зараз пожинають плоди своїх зусиль. Реформи і стійкість взаємопов'язані як в Європі, так і в інших регіонах світу", - додає Ле Уеру.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас