Підприємці напишуть свій Податковий кодекс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємці напишуть свій Податковий кодекс

541
Громадський рух "Вперед!" спільно з іншими громадськими організаціями готує нову редакцію Податкового кодексу.
Про це повідомила в інтерв'ю виданню Деньги.ua член правління "Вперед!" Галина Кулик.
За її словами, об'єднання підприємців вимагають скасувати існуючий Податковий кодекс починаючи з 2010 року. "Наші вимоги залишаються незмінними. Сьогодні силами підприємців, учених, юристів, громадських організацій ми готуємо новий Податковий кодекс. Що стосується чинного кодексу, поки його не скасували, ми вимагаємо внести до нього зміни. Ми впевнені, що після виборів влада зміниться, тому що люди прокинулися і встали з колін. Ми впевнені, що в результаті ми отримаємо народний Податковий кодекс", - сказала вона.
Як повідомляє прес-служба руху "Вперед!", за словами Кулик, у новій редакції Податкового кодексу необхідно прибрати основні ризики. У першу чергу це стосується обов'язкового ведення всіма підприємцями первинної документації, що підтверджує походження товару.
"Податковий кодекс набрав чинності з 1 січня 2011 року, а вимагає від підприємців при перевірках пред'являти накладні за останні 3 роки, тобто 1095 днів. І вже є випадки по Україні, коли підприємець не може пред'явити таку накладну і на нього накладають штраф від 3,5 до 25 тис грн", - сказала вона.
Крім цього, на думку активістки громадського руху, до прийняття нової редакції Податкового кодексу необхідно накласти мораторій на перевірки малого бізнесу на весь 2012 рік. Так само, за словами Кулик, потрібно скасувати для приватних підприємців-спрощенців проведення фактичних перевірок. "Досить із звичайного приватного підприємця планової та позапланової перевірок. А фактичну перевірку залишити тільки для підприємців з видом діяльності високого ступеня ризику. Маються на увазі алкоголь, тютюн і так далі", - зазначила вона.
Крім цього, на думку Кулик, обов'язково повинна бути врахована поправка в інтересах людей, які займаються підприємницькою діяльністю неповний робочий місяць. Мова йде про людей, які виїжджають торгувати в райони, тобто працюють тільки в суботу-неділю. Для них пропонується змінити ставки єдиного податку в бік зменшення і зменшити вдвічі ставку єдиного соціального внеску.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас